Tandlæger Tandbehandlinger Tandeftersyn tandbehandlinger jagtvej101
Tandlægerne Jagtvej 101

TANDUDTRÆKNING/OPERATION

Inden man fjerner en tand, er det altid nødvendigt at tage et nyt røntgenbillede, så man har mulighed for at planlægge, hvordan tanden fjernes på den bedste måde. Oftest er tandudtrækninger ukomplicerede og hurtigt overstået. Der er dog tænder som af forskellige grunde ikke kan fjernes på almindelig vis, og som derfor skal deles. Så er der tale om en operativ fjernelse af tanden.

I begge tilfælde er der en del gode råd til, hvordan man skal forholde sig bagefter. 

Undgå for megen fysisk aktivitet.

Lad være med at pille med tungen eller fingrene der hvor tanden sad. Giv området ro.

Undgå varme mad- eller drikkevarer den dag, tanden er blevet fjernet, da de kan øge blødningstendensen og give efterblødning.

Skyl evt. med klorhexidin mundskyllemiddel. Det er vigtigt, at det gøres forsigtigt.

Tag smertestillende tabletter, fx ipren eller panodil. Ikke kodimagnyl / apirin da disse også virker blodfortyndende og kan give efterblødning. Overskrid ikke den dosis, der er angivet på pakningen.

For at minimere en eventuel hævelse, kan  du lægge et koldt omslag på kinden. Læg f.eks. en pose frosne ærter på. Husk at vikle noget stof omkring det kolde. Sov evt. lidt højt med hovedet.

Hvis du efter et par dage får meget stærke smerter, skal du henvende dig hos din tandlæge, som kan hjælpe dig. Ca. 6 % får disse smerter. Man kan ikke forudsige, hvem der får dem, eller hvornår de kommer.