Tandlægerne Jagtvej 101

KRONER OG BROER

En knækket tand kan ikke altid repareres med en almindelig fyldning. Det kan også være nødvendigt at forebygge, at tanden knækker yderligere. Derfor anbefales det ofte, at tanden forsynes med en krone eller et indlæg. Hermed bliver det muligt at sikre tanden for fremtiden.

Når en tand forberedes til en krone, en bro eller et indlæg, bores tanden til, og der tages et aftryk af resultatet. På et laboratorium fremstiller teknikeren en krone ud fra aftrykket. Efter tilpasning af den færdige krone, bliver den påsat med en specialcement.

Kroner kan fremstilles i forskellige materialer, fx guld og rent porcelæn. Materialet vælges ud fra kosmetiske, styrkemæssige og hygiejnemæssige egenskaber.

En bro består af 3 eller flere sammenloddede kroner og erstatter manglende tænder. Der, hvor en tand mangler, ”svæver” broen over tandkødet. Den kan ikke tages ud, da den er cementeret fast på tænderne. Mangler du en eller flere tænder, og har du store fyldninger i tænderne omkring de tandløse områder, kan det være den bedste løsning at erstatte de manglende tænder med en bro. Broen skjuler de tandløse områder og giver dig samtidig noget at tygge med. Det er en god og langtidsholdbar løsning.